Activiteiten & uitjes

Fokveedag/ Boerenlandfeest

De eerste zaterdag van oktober is er in Hoornaar elk jaar de Fokveedag of Boerenlandfeest. Het is het grootste boerenlandfeest van Nederland.

Lees meer

Fietsen en wandelen

De Alblasserwaard en Vijfheerenlanden zijn bij uitstek geschikt om per fiets ontdekt te worden. Door het hele gebied zijn de fietsknooppunten te vinden, waarmee u zelf een tocht kunt samenstellen.

Lees meer

Landelijk winkelen in de Graanbuurt

U vindt in Giessenburg twee bedrijvenverzamelgebouwen waarin allerlei winkeltjes en eetgelegenheden zijn gevestigd. In de Graanschuur en de Kolenbeurs is het gezellig winkelen in een landelijke sfeer.

Lees meer

Varen en vissen

U kunt op verschillende manieren de omgeving vanaf het water ontdekken. Bijvoorbeeld per kano, chinese Schouw of sloep. Ook kan er op diverse plaatsen gevist worden.

Lees meer

Kinderactiviteiten

Op de camping kunnen kinderen gebuik maken van allerlei rijdend speelgoed, zoals skelters en traptrekkers. Daarnaast is er een speeltuintje met een trampoline, speelhuisje met schommels en een glijbaan.

Lees meer

Glasmuseum en glasblazerij in Leerdam

In Leerdam (ca. 14 km vanaf de camping) is vanouds de grootste glasfabriek van Nederland gevestigd. In het woonhuis van de eerste directeur van deze glasfabriek is sinds 1953 het nationaal glasmuseum gevestigd.

Lees meer

De stad Gorinchem en Slot Loevestein

Gorinchem, meestal uitgesproken als Gorcum, is een kleine stad met een historische stadskern met stadswallen. In het oude centrum is het gezellig winkelen en zijn diverse historische gebouwen en musea te bezoeken, zoals het oude stadhuis op de grote markt, hierin is ook de VVV gehuisvest.

Lees meer

Baggermuseum Sliedrecht

In een prachtig historisch pand aan de Molendijk in Sliedrecht vindt u het Nationaal Baggermuseum. Dit museum is uniek in de wereld en biedt u gelegenheid kennis te maken met het heden en het verleden van het baggerbedrijf, in de bakermat Sliedrecht.

Lees meer

GeoFort Herwijnen

Uitgeroepen tot 'beste kindermuseum van 2016' en dat op zo'n 20 km vanaf de camping!

Lees meer

Ponyworkshops

In de zomer worden er op gegeven tijden ponyworkshops gegeven. Veel kinderen beleven een hoop plezier met de pony's. 

Lees meer

Bezoek avonturenboerderij Molenwaard met Fien en Teun

Lees meer