Varen en vissen

Er is in de Alblasserwaard een vaarroute-netwerk voor kano's aangelegd. Hiermee kunt u lange tochten maken over de riviertjes en vlieten die door het hele gebied lopen. Die watergangen zijn in het verre verleden ontstaan en aangelegd voor de afvoer van het overtollige regenwater. Dat wat moet allemaal naar de grote gemalen in Kinderdijk, waar het op de Lek wordt geloosd.

Wij verhuren zelf 3 1-persoons-kano's, daarmee kan er gevaren worden op de Giessen, een schilderachtig veenriviertje. Daarnaast zijn er diverse verhuurbedrijfjes in de buurt waar u kano's, een gemotoriseerd sloep of een chinese Schouw kunt huren (zie links).

In de Giessen zit ook veel vis, voor de visliefhebbers zijn er genoeg stekjes om een poosje naar de dobber te turen. Daarnaast is er in Meerkerk een visvijver waar op forel gevist kan worden: forelvisvijverzederik
Ook in 'de Slingelandse Plassen' kan goed gevist worden.

Omgeving

Lees meer

maatregelen op de camping i.v.m. corona

Vanaf 11 mei mogen er weer gasten kamperen en overnachten op onze camping.

Daarbij horen wel een aantal regels i.v.m. het beperken van corona-besmettingen:

  •  Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (vanaf 38 C°). Een hooikoortspatiënt is met een verklaring van een arts en medicatie welkom.
  • Blijf thuis als iemand in jouw huis koorts heeft (vanaf 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.
  • Was je handen regelmatig.
  • Houd 1,5 meter afstand tot andere gasten.
  • Schud geen handen.
  • Betaal zoveel mogelijk vooraf d.m.v. internetbankieren of mobiel bankieren.
Lees meer